FitnessSyncer

FitnessSyncer Oprávnění a ověřování

Pokud chcete přistupovat ke svým údajům z externí webové stránky, musíte FitnessSyncer udělit oprávnění k přístupu k těmto údajům. V závislosti na dané službě se může jednat o uživatelské jméno a heslo, které zadáte na našem webu, nebo o oprávnění, které musíte udělit na webu dané služby.

U služeb, pro které nám musíte udělit oprávnění, nabízí nabídka „Ověření“ v editoru tyto možnosti:

  • Nezměnit: zachová oprávnění, která tento zdroj nebo cíl již má. Tato možnost se zobrazí pouze při úpravě již připojeného prvku.
  • Použít oprávnění z: využije oprávnění, které jste již udělili jinému zdroji nebo cíli ve stejné službě, jehož název je uveden v této volbě.
  • Udělit nová oprávnění: přesměruje vás na stránku služby, kde můžete udělit nové oprávnění pouze pro tento zdroj nebo cíl.
  • Udělit nová oprávnění a použít je na další zdroje a cíle: udělí nové oprávnění a přiřadí jej také všem ostatním zdrojům a cílům v dané službě. Tuto možnost nabízejí pouze ty služby, které ji potřebují.

Oprávnění jsme rozdělili tímto způsobem, abyste měli větší flexibilitu při synchronizaci s jinými účty.

Pokud je to možné, doporučujeme vám použít možnost „Znovu použít autorizaci z“. Některé weby to vyžadují; pokud tak neučiníte, dojde k selhání autorizace. Pro usnadnění tohoto procesu jsou při opětovné autorizaci služeb k dispozici možnosti „Udělit nová oprávnění“a „Použít na další zdroje a cíle“.

Některé služby mohou nabízet i další možnosti. Například služby Google vyžadují odlišné ověření v závislosti na kombinaci, kterou používáte s FitnessSyncer. Tyto případy budou popsány v sekci Často kladené otázky (FAQ) daných služeb.

Řešení problémů s ověřováním

Existuje mnoho důvodů, proč mohou nastat problémy s ověřováním:

  • Pokud je třeba zadat uživatelské jméno a heslo, ujistěte se, že se jedná o uživatelské jméno a heslo pro danou službu, nikoli pro naši službu.
  • K této situaci může dojít také v případě, že budete požádáni o udělení oprávnění a neschválíte všechna oprávnění, o která žádáme. Máte-li jakékoli dotazy či obavy, prostudujte si prosím často kladené dotazy (FAQ) k dané službě nebo nás kontaktujte; rádi vám vysvětlíme, proč potřebujeme konkrétní oprávnění, o která jsme požádali v souvislosti se službou, kterou používáte.
  • Pokud používáte jednu službu pro více zdrojů dat nebo cílů (například kanál Fitbit Activity a Fitbit Sleep), použijte prosím možnost „Znovu použít autorizaci z“ (popsanou výše)
  • Pokud jste si službu přidali prostřednictvím našich mobilních aplikací, můžete zkusit provést ověření prostřednictvím našich webových stránek.
  • Pokud jste nedávno změnili své heslo nebo zrušili přístup k naší službě prostřednictvím portálu poskytovatele.

U některých služeb jsou uvedeny konkrétní pokyny, například:

Pokud potíže přetrvávají, kontaktujte nás prosím.

Co znamenají položky „Znovu použít ověření z“ nebo „Udělit nová oprávnění a použít je na další zdroje a cíle“ v nabídce „Ověřování“? Kdy je mám použít?

Funkce „Reuse Auth“ vám umožňuje použít stejná přihlašovací údaje, jaká používáte u jiného úkolu v FitnessSyncer. Tuto funkci byste měli použít, pokud máte více než jeden zdroj nebo úkol využívající stejnou službu a chcete pro ně použít stejný účet. Pokud například používáte Withings (Nokia Health) pro měření tělesného složení a aktivit, můžete tuto funkci využít ke sdílení přihlašovacích údajů. U některých služeb (včetně Garmin, Withings, MapMyFitness a Fitbit) může dojít k chybám při ověřování, pokud tuto funkci nepoužijete.

Chcete-li tuto funkci použít:

  • Vyberte jeden ze svých zdrojů nebo cílů a proveďte jeho opětovné ověření.
  • U všech ostatních zdrojů a cílů, které využívají stejného poskytovatele, byste je měli upravit a změnit způsob ověřování na „Reuse Auth“ (Použít ověření) z toho prvního zdroje nebo cíle.

Pokud služba nabízí možnost „Udělit nová oprávnění a použít je na další zdroje a cíle“, doporučujeme ji využít; v takovém případě nemusíte provádět druhý krok uvedený výše.

Příkazy Google Fit, Google Drive a Sleep As Android fungují pouze při prvním spuštění, poté se objeví problém s ověřením; proč?

Příčinou tohoto problému je bezpečnostní funkce společnosti Google. Chcete-li tento problém obejít, zkuste následující postup:

  1. U dotčeného účtu Google přejděte do nastavení zabezpečení: https://www.google.com/settings/u/1/security.
  2. V části „Propojené aplikace a služby“ vyberte možnost „Zobrazit vše“.
  3. Najděte FitnessSyncer a klikněte na „Zrušit přístup“
  4. V sekci „Můj účet“ upravte svá připojení typu Google Fit nebo „Spát jako Android“ a proveďte opětovné ověření. Pokud máte více než jeden zdroj nebo cíl typu Google Fit, použijte ověření z některého jiného připojení.

Používám více než jednu službu Google. O jaká oprávnění žádá FitnessSyncer?

Google Fit, Google Drive a aplikace Sleep as Android sdílejí jedno přihlašovací účtu Google. FitnessSyncer žádá Google pouze o to, co potřebují služby, které jste nastavili: Google Fit žádá o vaše fitness údaje, Google Drive o vaše soubory a Sleep as Android pouze o vaši e-mailovou adresu. Když přidáte další službu Google nebo u již existující služby zvolíte možnost „Udělit nová oprávnění“, Google vás jednou požádá o vše, co vaše zdroje a cíle v rámci Google společně potřebují, takže jedno přihlášení pokryje všechny z nich.

FitnessSyncer využívá nezbytné soubory cookie k vašemu přihlášení a k zapamatování vašich nastavení. S vaším souhlasem používáme také analytické soubory cookie, abychom mohli lépe porozumět tomu, jak uživatelé tento web využívají. Další informace