FitnessSyncer
Ohjekeskus   •   Tili

FitnessSyncer Käyttöoikeudet ja todennus

Kun haluat käyttää tietojasi ulkoiselta verkkosivustolta, sinun on annettava FitnessSyncer:lle käyttöoikeus kyseisiin tietoihin. Palvelusta riippuen tämä voi tarkoittaa käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka määrität sivustollamme, tai se voi olla käyttöoikeus, jonka sinun on myönnettävä kyseisen palvelun sivustolla.

Niiden palveluiden osalta, joihin sinun on annettava meille käyttöoikeus, editorin ”Todennus”-valikossa on seuraavat vaihtoehdot:

  • Älä muuta: säilyttää tämän lähteen tai kohteen nykyiset käyttöoikeudet. Vaihtoehto näkyy vain, kun muokkaat jo liitettyä kohdetta.
  • Käytä uudelleen valtuutusta kohteesta: käyttää valtuutusta, jonka olet jo myöntänyt jollekin toiselle lähteelle tai kohteelle samassa palvelussa ja joka on mainittu tässä asetuksessa.
  • Myönnä uudet käyttöoikeudet: ohjaa sinut palveluun, jossa voit myöntää uuden käyttöoikeuden ainoastaan tälle lähteelle tai kohteelle.
  • Myönnä uudet käyttöoikeudet ja sovella niitä muihin lähteisiin ja kohteisiin: myöntää uuden käyttöoikeuden ja soveltaa sen myös kaikkiin muihin kyseisen palvelun lähteisiin ja kohteisiin. Vain ne palvelut, jotka tarvitsevat tätä, tarjoavat tämän vaihtoehdon.

Olemme jakaneet käyttöoikeudet tällä tavalla, jotta sinulla olisi enemmän joustavuutta synkronoida tietoja muiden tilien kanssa.

Suosittelemme, että käytät mahdollisuuksien mukaan ”Käytä uudelleen -autentikointi” -vaihtoehtoa. Jotkin sivustot edellyttävät tätä; jos et tee näin, valtuutus epäonnistuu. Tämän helpottamiseksi palvelujen uudelleentodentamisen yhteydessä on käytettävissä vaihtoehdot ”Myönnä uudet käyttöoikeudet”ja ”Käytä muihin lähteisiin ja kohteisiin”.

Joissakin palveluissa saattaa olla myös muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi Google-palveluissa vaaditaan erilainen todennus riippuen siitä, mitä yhdistelmää käytät FitnessSyncer:n kanssa. Tällaisista tapauksista kerrotaan kyseisten palveluiden usein kysytyissä kysymyksissä.

Todentamisongelmien ratkaiseminen

Tunnistautumisongelmia voi ilmetä monista syistä:

  • Jos sinun on annettava käyttäjätunnus ja salasana, varmista, että kyseessä ovat kyseisen palvelun käyttäjätunnus ja salasana, eivätkä meidän palvelumme.
  • Tämä voi tapahtua myös, jos sinua pyydetään myöntämään käyttöoikeuksia etkä hyväksy kaikkia pyytämiämme käyttöoikeuksia. Jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita, tutustu kyseisen palvelun usein kysyttyihin kysymyksiin (FAQ) tai ota meihin yhteyttä, niin kerromme sinulle, miksi tarvitsemme juuri ne käyttöoikeudet, joita olemme pyytäneet käyttämällesi palvelulle.
  • Jos käytät yhtä palvelua useille tietolähteille tai kohteille (kuten Fitbit-aktiivisuus- ja Fitbit-unen syötteille), käytä vaihtoehtoa ”Käytä uudelleen tunnistautumista” (kuten edellä on kuvattu)
  • Jos olet lisännyt palvelun mobiilisovelluksiemme kautta, voit kokeilla palvelujen tunnistautumista verkkosivustomme kautta.
  • Jos olet äskettäin vaihtanut salasanasi tai peruuttanut palveluumme pääsyn palveluntarjoajan portaalista.

Joihinkin palveluihin liittyy erityisiä ohjeita, kuten:

Jos ongelma jatkuu, ota meihin yhteyttä.

Mitä tarkoittaa ”Käytä samaa tunnistautumista” tai ”Myönnä uudet käyttöoikeudet ja sovella niitä muihin lähteisiin ja kohteisiin” -vaihtoehto Tunnistautuminen-valikossa? Milloin sitä tulisi käyttää?

”Reuse Auth” -ominaisuuden avulla voit käyttää samoja tunnistetietoja kuin toisessa FitnessSyncer-tehtävässä. Tätä kannattaa käyttää, kun sinulla on useampi kuin yksi lähde tai tehtävä, jotka käyttävät samaa palvelua ja samaa tiliä. Jos esimerkiksi käytät Withings:ta (Nokia Health) kehon koostumuksen ja aktiivisuuksien seurantaan, voit käyttää tätä ominaisuutta tunnistetietojen jakamiseen. Joissakin palveluissa (mukaan lukien Garmin, Withings, MapMyFitness ja Fitbit) saattaa ilmetä todennusvirheitä, jos et käytä tätä ominaisuutta.

Tämän ominaisuuden käyttäminen:

  • Valitse yksi lähteistäsi tai kohteistasi ja toista sen todennus.
  • Kaikkien muiden lähteiden ja kohteiden osalta, jotka käyttävät samaa palveluntarjoajaa, sinun tulee muokata niitä ja muuttaa todennusasetukseksi ”Käytä uudelleen ensimmäisen lähteen tai kohteen todennusta”.

Jos palvelussa on vaihtoehto ”Myönnä uudet käyttöoikeudet ja sovella muihin lähteisiin ja kohteisiin”, suosittelemme käyttämään sitä, jolloin edellä mainittua toista vaihetta ei tarvitse suorittaa.

Google Fit, Google Drive ja Sleep As Android toimivat vain ensimmäisellä kerralla, minkä jälkeen minulle ilmenee todennusongelma; miksi?

Ongelman aiheuttaa Googlen turvaominaisuus. Voit kiertää ongelman seuraavasti:

  1. Siirry kyseisen Google-tilin tietoturva-asetuksiin osoitteessa: https://www.google.com/settings/u/1/security.
  2. Valitse kohdasta ”Yhdistetyt sovellukset ja palvelut” vaihtoehto ”Näytä kaikki”.
  3. Etsi FitnessSyncer ja napsauta ”Peruuta käyttöoikeus”
  4. Muokkaa kohdassa Oma tili Google Fit- tai Sleep As Android -yhteyksiäsi ja suorita uudelleentodennus. Jos sinulla on useampi kuin yksi Google Fit-lähde tai -kohde, käytä uudelleen jonkin toisen yhteyden todentamistietoja.

Käytän useampaa kuin yhtä Google-palvelua. Mitä käyttöoikeuksia FitnessSyncer pyytää?

Google Fit, Google Drive ja Sleep as Android käyttävät samaa Google-kirjautumistunnusta. FitnessSyncer pyytää Googlelta vain sitä, mitä määrittämäsi palvelut tarvitsevat: Google Fit pyytää kuntoilutietojasi, Google Drive tiedostojasi ja Sleep as Android vain sähköpostiosoitteesi. Kun lisäät uuden Google-palvelun tai valitset jo olemassa olevassa palvelussa vaihtoehdon Myönnä uudet käyttöoikeudet, Google pyytää kerralla kaikki tiedot, joita Google-lähteesi ja -kohteesi tarvitsevat yhteensä, joten yksi kirjautuminen kattaa ne kaikki.

FitnessSyncer käyttää välttämättömiä evästeitä kirjautumiseen ja asetusten tallentamiseen. Luvallasi käytämme myös analytiikkaevästeitä selvittääksemme, miten käyttäjät käyttävät tätä verkkosivustoa. Lisätietoja